منبع تغذیه آزمایشگاهی
یکی از لوازم ضروری برای استفاده در آزمایشگاه الکترونیک صنعتی و راه اندازی مدار الکترونیک، منبع تغذیه آزمایشگاهی میباشد. از منبع تغذیه آزمایشگاهی برای تأمین انرژی الکتریکی نوع DC استفاده میشود. برای انتخاب منبع تغذیه ازمایشگاهی متغیر باید به ویژگیهایی از قبیل ولتاژ خروجی، حداکثر جریان خروجی، شکل موج خروجی و در عین حال پایداری مشخصات خروجی دقت کرد.
در کار های آزمایشگاهی و مهندسی برق و الکترونیک همیشه نیاز به وجود منبع تغذیه آزمایشگاهی احساس می شود تا مهندسین بتوانند توسط آن تغذیه مدارات الکتریکی و الکترونیکی را تامین و با تغییر پارامتر های منابع تغذیه مدارات خود را تست نمایند. منابع تغذیه مورد نیاز در چنین محیط هایی ، همان منابع تغذیه DC با استفاده از برق شهر است که قابلیت تغییر پارامتر های منبع تغذیه مانند ولتاژ و جریان را دارا می باشد. به این منابع، منابع تغذیه DC متغیر گفته می شود. از این منابع در تمامی محیط های آزمایشگاهی و تعمیراتی استفاده می شود.
منبع تغذیه های آزمایشگاهی قابل ارائه توسط شرکت هابر در دو نوع ساده و قابل برنامه ریزی ارائه میگردد.
منبع تغذیه های ساده میتواند یک ، دو و یا سه کانال خروجی مجزا که بصورت مجزا ، سری و موازی قابل اتصال از داخل می باشد خروجی را تولید نماید. در منبع تغذیه های قابل برنامه ریزی علاوه بر قابلیتهای منبع تغذیه ساده می توان خروجی را بر اساس زمان برنامه ریزی نمود.
منبع تغذیه های قابل برنامه ریزی عموما قابل اتصال به کامپیوتر می باشد